Nyutvecklade EdiLog är nästa generations vedtruck med eldrift och en design som både tilltalar föraren och uppfyller framtidens kapacitetskrav. Griparna lyfter ett helt timmerlass i taget och Sunds Mekaniska fick det stora förtroendet att tillverka dem.

EdiLog beskriver designen av själva gripformen som en av de mest utmanande uppgifterna i hela processen att utforma och producera den långsiktigt hållbara vedtrucken. Gripen måste med lätthet hantera hela lass av timmer från både lastbilar och järnvägsvagnar, samtidigt som den ska vara snabb och smidig.

Det kräver dimensioner som ligger i det övre skiktet av Sunds Mekaniskas kapacitet. Men vi är alltid villiga att hitta lösningar. Griparna är ett av de storleksmässigt största jobben vi har gjort och vi kan med glädje konstatera att vi klarade uppdraget helt enligt plan.

EdiLog hade världspremiär i maj och vi önskar innovatörerna stort lycka till med produktionen och den fortsatta lanseringen av framtidens vedtruck. Den första maskinen, som väger cirka 80 ton, med gripar från Sunds Mekaniska kommer att hantera timmer vid SCA Östrands massafabrik i Timrå. Vi ser fram emot ett intensifierat samarbete!