Pichano förvärvar Sunds Mekaniska AB

Pichano har idag tecknat avtal om förvärv av Sunds Mekaniska AB. Verksamheten har 17 anställda och bedrivs i verkstadslokaler om 2400 m2 på Montörvägen 10 i Sundsvall. Sunds Mekaniska är en renodlad legotillverkare med inriktning på kompletta leveranser av maskiner och kringutrustning för infrastruktur, stål-, process-, pappers-, kraft-, och massaindustrin. Pichano finns i Husum, Härnösand,… Läs mer »

Utvecklingsuppdrag som luktar gott

Agronova utvinner exklusiva doft- och smakämnen ur växter. Sunds Mekaniska har fått förtroendet att tillverka en nyutvecklad tryckkärlsanordning som ska levereras till Portugal för att framställa eteriska oljor till parfymer, kosmetika och läkemedel. Uppdraget innebär att Sunds Mekaniska börjar arbeta efter svetsstandarden EN ISO 3834. Agronova har sin bas norr om Härnösand och är ett… Läs mer »

Ny produktionsberedare med 35 års verkstadsvana

Vi välkomnar Ola Vesterlund som ny produktionsberedare hos Sunds Mekaniska. Ola började arbeta som svetsare redan 1983, direkt efter utbildningen, och har under åren vidgat vyerna i verkstaden genom att ta sig an olika uppgifter inom produktionen. – Jag har haft möjlighet att vara flexibel under åren, provat på olika områden och upplevt en variation… Läs mer »

Klara besked på ny webbplats

Ordning och reda är mottot för våra verkstäder och leveranser. Det ska också synas i vår grafiska kostym. Därför har vi tagit fram en ny, fräsch grafisk profil och en lättöverskådlig och informativ webbplats. Som kund till Sunds Mekaniska kan du förvänta dig enkelhet och tydlig kommunikation. Vi krånglar inte till saker, och det vill… Läs mer »

Utmanande uppdrag åt EdiLog

Nyutvecklade EdiLog är nästa generations vedtruck med eldrift och en design som både tilltalar föraren och uppfyller framtidens kapacitetskrav. Griparna lyfter ett helt timmerlass i taget och Sunds Mekaniska fick det stora förtroendet att tillverka dem. EdiLog beskriver designen av själva gripformen som en av de mest utmanande uppgifterna i hela processen att utforma och… Läs mer »

Sunds Mekaniska

Paus i produktionen

Semestertider stundar! Vi pausar produktionen under veckorna 28, 29, 30 och 31, men välkomnar naturligtvis era beställningar under hela sommaren. Notera då att leveranstid beräknas från och med vecka 32. Vid brådskande ärenden, kontakta Anders Karlsson eller Ulf Widén. Anders Karlsson, vd 060-67 27 61 anders@sundsmekaniska.se Ulf Widén, produktionsansvarig 060-67 27 63 ulf@sundsmekaniska.se