Vi välkomnar Ola Vesterlund som ny produktionsberedare hos Sunds Mekaniska. Ola började arbeta som svetsare redan 1983, direkt efter utbildningen, och har under åren vidgat vyerna i verkstaden genom att ta sig an olika uppgifter inom produktionen.

– Jag har haft möjlighet att vara flexibel under åren, provat på olika områden och upplevt en variation som gjort att jag trivts i yrket. Nu vill jag använda de erfarenheter jag har hunnit samla på mig i rollen som produktionsberedare, som blir en ny spännande utmaning för mig, säger han.

Nöjd hemvändare

Sunds Mekaniska är en bekant arbetsplats för Ola, som arbetat här många år tidigare. När den rätta tjänsten dök upp, tvekade han inte att återvända.

– Jag höll ögonen öppna efter något nytt inom samma bransch, så nu står jag ”på andra sidan” och bereder jobben som ska utföras i verkstaden istället för att utföra dem själv. Många av mina gamla kollegor jobbar kvar här, så det är roligt att få samarbeta med dem igen, säger Ola.

Sunds Mekaniska backar upp

Som produktionsberedare står Ola för att räkna på jobb, planera dem, göra ritningar och skärunderlag.

– Så här långt trivs jag jättebra, även om det är mycket att sätta sig in i. Jag har aldrig varit rädd för utmaningar, sen får man ju räkna med en inkörningsperiod innan man känner sig riktigt trygg. Där känner jag en stark uppbackning från Sunds Mekaniska som visar att de är beredda att stötta personalen i utvecklingen, säger Ola.

Fina framtidsutsikter

Företaget satsar just nu starkt inför framtiden och Ola ser det som inspirerande att få vara med på den resan. Han hoppas att fler unga svetsare ska få upp ögonen för branschens möjligheter så att kompetensförsörjningen kan tryggas. Han är själv ett levande exempel på att det går att utforska många olika grenar även inom verkstadens väggar, om man drivs av lite nyfikenhet.

– Svetsaryrket är ett bra jobb som man kan tjäna riktigt bra på om man blir duktig. Nu gäller det att vi ger unga chansen genom att ta in dem, låta dem prova på yrket och lära upp dem, vilket vi gör just nu. Har man rätt inställning till jobbet, sköter det bra och visar att arbetsgivaren kan lita på en, så finns det fina framtidsutsikter i branschen.